Perhekriisit ja työnantaja

Perhekriisit ja työnantaja

Perhe- ja parisuhdeongelmat heijastuvat usein työntekijän työhön ja työsuorituksiin. Perheongelmat vievät ihmisen keskittymisen työstä. Erityisesti tämä koskee niitä työntekijöitä, jotka joutuvat työskentelemään yksin. Ajatukset karkaavat lähisuhteiden ongelmiin. Yksin pohtiessa ongelmat näyttävät suuremmilta kuin ovatkaan tai ne pakataan mielen pohjalle olemattomiksi. Asiasta kirjoitti HS 18.8.2013.

Työterveyslaitos teki tutkimuksen Työ ja Terveys Suomessa 2012. Joka viides nainen ja joka kahdeksas mies kertoivat perheongelmien vievät keskittymisen työstä. Perhe-elämän ongelmat vaivaavat miehiä töissä harvemmin kuin naisia. Kun perheongelmat vaivaavat miehiä, niin ne stressaavat miehiä paljon voimakkaammin kuin naisia. Tämä näkyy miesten työvireessä ja stressissä. Naisilla on helpommin luontaisia puhekumppaneita, joiden kanssa jakaa ongelmiaan. Miehet eivät helposti puhu asioistaan tai ei ole kenelle puhua.

Kun parisuhde tai perhe-elämä kriisiytyy, niin silloin on työnantajan etu, että työnantaja voisi jollain tavalla tukea työntekijän kriisistä selviytymistä. Mitä nopeammin kriisi ratkeaa, niin sitä paremmin työnantajakin saa työntekijältään normaalin työpanoksen. Jokaiselle parisuhteelle on selvästi hyötyä siitä, että toistuvien ongelmien ilmaantuessa lähdetään mahdollisimman pian etsimään ulkopuolista apua niiden ratkaisemiseksi.

Perheneuvonnassa asiakkaat usein sanovat, että on hankala löytää aikaa vastaanotolle, koska työnantaja ei hyväksy yhden tai kahden tunnin poissaoloa esim. pariterapiaa varten. Jotkut työantajat antavat tämän takia olla pois työstä tai joustaa työajoissa. Tämän ”jouston” työnantaja saa itselleen nopeasti takaisin korkojen kera. Jotkut työnantajat sisältävät työterveyssopimukseensa tietyn määrän käyntejä psykologin luona. Joustamisen myötä voittavat niin työntekijä kuin työnantajakin.

Lahdessa oli suurista kaupungeista ( yli 60 000 asukasta) selvästi eniten avioeroja vuonna 2012. Lahden avioeronneisuuden suhdeluku oli 3,1. Seuraavina tulivat Vantaa 2,9; Helsinki 2,8; Espoo, Tampere ja Hämeenlinna 2,7. Koko kaupunkimme etu on panostaa nykyistä enemmän perhe-elämän ja parisuhteiden hoitamiseen ja ilmaantuvien kriisien selvittämiseen. Tämä on ennen kaikkea puolisoiden ja heidän lastensa etu. Samalla se säteilee hyötyä työelämään työntekijän työpanoksen muodossa ja koko sosiaali- ja terveyssektori vähentyneenä työpaineena ja muina kuluina.

Jouko Vesala

Perheneuvonnan johtaja,

TM, psykoterapeutti (vet.), kirkon työnohjaaja